Ivan Dabetić Librum Co-Owner

Ivan Dabetić

Founder
Digital Marketing

Facebook, Instagram, Google Ads, Google Analytics, Google Tag Manager, Semrush, Firebase Console i Hotjar kako bi precizno analizirao, optimizovao praćenje performansi digitalnih kampanja za knjigu.

Razvoj sajtova

Korišćenje različitih no-coding tehnoloških alata i platforme kako bi budući autori imali brz, jednostavan i kvalitetan vebsajt preko kojeg će mnogi čitaoci da se upoznaju sa delom autora.

Kreativna strategija

Kreiranje strategije za knjigu po želji autora. Strategija se odnosi na kompletno istraživanje, analizu i predlog kreativnih kampanja kako bi se knjiga što bolje prodavala.

Ivan Dabetić je istaknuti profesionalac u oblasti marketinga i digitalnog razvoja s višegodišnjim iskustvom na raznim projektima. Svoju karijeru je započeo kao kolumnista i PR stručnjak, da bi potom prešao u dinamičan svet digitalnog marketinga. Fokusirao se na oblasti kao što su društvene mreže, Google oglašavanje i analitika. Ivan je uspešno vodio timove od preko 25 ljudi i razvio duboki afinitet prema spajanju marketinga i razvoja aplikacija.

Njegovo bogato znanje obuhvata upotrebu alata kao što su Google Ads, Google Analytics, Google Tag Manager, kao i mnoge druge. Takođe, poseduje niz sertifikata, uključujući Google Ads, Project Management, Product Management i mnoge druge.

Ivan je bivši direktor Digitalnog i E-Commerce sektora u izdavačkoj kući Laguna i Delfi knjižarama. 

Tokom šestogodišnje karijere u Laguni i Delfima osmislio je i radio mnoge marketinške kampanje za hiljade knjiga. 

Kreirao je grupu Delfi Kutak koja broji preko 25.000 članova. Osmislio je i kreirao stranice Mala Laguna, Laguna Bukmarker magazin, Bukmarker kafeterije itd.

Kreator je mnogih kreativnih marketinških kampanja koje je Laguna imala u periodu od 2017-22. Izmislio je i napravio startap aplikaciju i društvenu mrežu za Lagunu koja se zove Eden Books. Eden je za godinu i po dana dobio 124.000 registrovanih korisnika. 

Marketinške kampanje za knjige: Čovek po imenu Uve, E, zabole me, Ja, Tajkun, Semper Idem, Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj, Dukat za Lađara,Kainov ožiljak, Duge noći i crne zastave, Feliks, Zabluda svetog Sebastijana, Kofer iz berlina, Njegove bele rukavice, Majkemi, bajka i hiljade drugih knjiga koje su završile na svim Top-Listama prodate u desetinama hiljada tiraža. 

Ivan Dabetić je Product manager, napravio je dva Delfi sajta i novi Lagunin sajt.

Trenutno sa suprugom Nikolinom vodi Librum izdavački konsultanstki studio.